Windows 8'e Yükseltme Nasıl Yapılır

Windows 8 sürümüne yükseltme yapmak isteyenler Microsoft firmasının bu amaçla yayınladığı Windows 8 Yükseltma Yardımcısı uygulamasını kullanabilirler. Windows 7 yüklü olan bilgisayarlarda yüklü olan uygulamaları yükseltme sonrasında yeniden kurmaya gerek olmuyor. Windows 8 Yükseltme Yardımcısı kişisel ayarları ve kurulu olan uygulamaları muhafaza ediyor. Ancak bilgisayarında Windows XP veya Windows Vista olan kullanıcılar, yükseltme sonrasında uygulamalarını yeniden yüklemeleri gerekiyor.

 

WİNDOWS 8 YÜKSELTME YARDIMCISI

Windows 8'e yükseltme yapmadan önce Windows 8 Yükseltme Yardımcısı'nı çalıştırmanız önerilir. Yükseltme Yardımcısı'nı Windows 8 satın almadan veya yüklemeden çalıştırabilirsiniz. Geçerli bilgisayarınızın Windows 8 için hazır olup olmadığı denetlenir ve ardından Windows 8 satın almanız, indirmeniz ve yüklemeniz için bir uyumluluk rapor ve isteğe bağlı adımlar verilir. Donanımınızın, uygulamalarınızın ve bağlı aygıtlarınızın yükseltmeye hazır olup olmadığını belirlemenin en iyi yolu, bunları tarayan ve yükseltmeden önce veya sonra yapmanız gereken bir işlem olup olmadığını söyleyen Yükseltme Yardımcısı'nı indirip çalıştırmaktır.

Windows 8 Yükseltme Yardımcısını Buradan İndirin

Bilgisayarınız şu anda Windows 7 çalıştırıyorsa dosyalarınız, uygulamalarınız ve ayarlarınız Windows 8 sürümüne kolayca aktarılır. Bilgisayarınız Windows XP veya Windows Vista çalıştırıyorsa, yükseltme sonrasında uygulamalarınızı yeniden yüklemeniz gerekir.

Yazıcı veya monitör gibi çevre aygıtlarınızın Windows 8 ile çalışıp çalışmayacağını denetlemek için, Yükseltme Yardımcısı'nı çalıştırmadan önce bu aygıtların bilgisayarınıza takılı ve bağlı olduğundan emin olun.

comment

YORUM YAPIN

1000 karakter kaldı.