Telefon Numaranızı Facebook’ta Gizleyin

Yeni bir yöntemle Facebook'taki cep telefonu numaranız kullanılarak hesabınız ele geçirilebiliyor. Facebook, dünyada ve ülkemizde popüler bir sosyal ağ. Bu özelliği nedeniyle de Facebook hackerların yıllardır hedefinden düşmedi. Yeni bulunan bir güvenlik açığı nedeniyle Facebook hesabınız, şifreniz ne kadar karışık ve güçlü olursa olsun telefon numaranız aracılığıyla ele geçirilebiliyor.

Kullanılan güvenlik açığı Facebook tarafında değil. Operatörlerdeki şifreleme protokolü SS7’de bulunan bir açık nedeniyle, Facebook hesabınız ele geçirilebiliyor. Açık nedeniyle telefonunuza giden doğrulama koduna ulaşmayı başaran saldırganlar, Facebook'un güvenlik önlemlerini alt etmeyi de başarıyorlar.

AÇIKTAN KORUNMAK İÇİN TELEFON NUMARANIZI GİZLEYİN

Güvenlik açığından korunmak için yapabileceğiniz birkaç basit yöntem mevcut. Facebook'tan telefon numaranızı gizleyin ve başka sosyal ağlarda telefon numaranızı paylaşmayın. Hesabınızı daha güvenli hale getirmek için iki adımlı doğrulama sistemini etkinleştirebilirsiniz. Bunun için SMS yerine Facebook uygulamasındaki “Kodmatik” sekmesini kullanmayı düşünebilirsiniz.

Telefon numaranızı Facebook’ta gizlemek için şu adımları uygulamalısınız:

1-Facebook hesabınıza giriş yapın.

2-Sayfanın sol tarafında “Porfili Düzenle” sekmesine tıklayın.

3-Gelen sayfada “İletişim Bilgileri ve Temel Bilgiler” sekmesini tıklayın.

4-Cep Telefonları karşısında numaranız yazılıdır. Sağ taraftaki “Düzenle” sekmesinden “Sadece Ben” seçeneğini seçip kaydedin. Böylece telefon numaranızın kötü niyetli kişiler tarafından görünmesini engellemiş olursunuz.

comment

YORUM YAPIN

1000 karakter kaldı.