Windows 8 sürümüne yükseltme yapmak isteyenler Microsoft firmasının bu amaçla yayınladığı Windows 8 Yükseltma Yardımcısı uygulamasını kullanabilirler. Windows 7 yüklü olan bilgisayarlarda yüklü olan uygulamaları yükseltme sonrasında yeniden kurmaya gerek olmuyor. Windows 8 Yükseltme Yardımcısı kişisel ayarları ve kurulu olan uygulamaları muhafaza ediyor. Ancak bilgisayarında Windows XP veya Windows Vista olan kullanıcılar, yükseltme sonrasında uygulamalarını yeniden yüklemeleri gerekiyor.

Evde internet kullanımını kablolu olarak tercih edenlerin farklı odalardan internet bağlantısı için kablo kullanmalarına gerek kalmayacak.  Wi-Fi'ın yavaşlığı veya kablolu bağlantının karmaşası ZyXEL'in yeni ürünüyle son buluyor. ZyXEL'in basın bülteninde yer alan bilgilere göre ethernet kabloları tarihe karışıyor. Dünyanın önde gelen iletişim ve haberleşme teknolojileri sağlayıcıları arasında yer alan ZyXEL, elektrik prizi üzerinden hızlı ve stabil ağ bağlantısı sağlayan yeni ürünü PLA4201'i satışa sundu.

Adobe Flash Player yeni sürüme güncellendi. Adobe firması, Flash Player'ı  24.0.0.0.186 sürümüne yükseltti. Yeni güncellemenin kritik bir güvenlik açığını kapatmaya yönelik olduğu belirtilmektedir. Windows, Linux ve Mac platformlarına yönelik olarak sunulan güncelleme, özellikle performansa yöneliktir. Yeni sürümle birlikte işlemci kullanımın düşük değerlerde olması sağlanmıştır.

Bilindiği gibi Flash Player 10.2.159.1 sürümüyle birlikte, Explorer 9'a grafik hızlandırma desteği sağlamıştır. Ayrıca tek tıklama ile videoların tam ekran olarak izlenmesi de mümkün olmaktadır. Çoklu ekran desteği sayesinde de tam ekran olarak bir video izlerken arka planda çalışan bir diğer videoya tek tıklama ile geçebilme özelliği kullanılabilmektedir.

Microsoft'un uzun süredir üzerinde çalıştığı ve içinde Messenger 2012'in de yer aldığı Windows Live Essentials 2012 yazılımı yayınlandı. Merakla beklenen yeni Windows Live Essentials, kararlı sürüm olarak piyasaya sürüldü. Windows Live Essentials paketi; Windows Live Messenger, Windows Live Mail, Windows Live Writer, Fotoğraf Galerisi, Aile Koruması, Movie Maker, Bing  Araç Çubuğu , Microsoft  SkyDrive, Outlook Bağlayıcı Paketi uygulamalarının yeni sürümlerini içermektedir. Windows Live Essentials kararlı sürümünde pek çok yenilik yer almaktadır.

Bilgisayar dünyasıyla ilgilenenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bununla birlikte güvenlik konusu da gittikçe daha önemli bir hale geliyor. Bilgisayar kullanıcılarının, internetin nimetlerinden rahatça yararlanabilmek için güvenliğe de önem vermeleri gerekiyor. Bilgisayar dünyası güvenliği için çok farklı güvenlik çözümleri bulunmaktadır. Ücretli ya da ücretsiz ant-virüs programları ve internet security  yazılımları internet kullanıcılarının hizmetine sunulmaktadır.

Microsoft,  tüm Windows kullanıcıları bir güvenlik açığına karşı uyardı. Windows XP, Vista ve Windows 7 kullanıcıları KB2621440 kodlu yamayı kurmaları gerekiyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, Windows'taki bu açık Uzak Masaüstü kullanıcıları için tehlike oluşturuyor. Windows yüklü bilgisayarda  uzaktan program çalıştırılabilir ve özel RDP komutlarıyla sistem ele geçirilebilir. Sözü edilen açık üçüncü parti bir yazılım şirketinin yazılım geliştirdiği aşamada bulundu. Yani henüz kullanılmayan bir açık ve sadece Uzak Masaüstü uygulaması açık olan kullanıcıları etkiliyor.

Microsoft, bilgisayar kullanıcılarını Java uygulamaları konusunda uyardı. Microsoft’tan yapılan açıklamada Java platformunun sanal saldırganların bir numaralı hedefi olduğu belirtildi. Microsoft'un son Güvenlik İstihbaratı Raporu'nda yer alan açıklamaya göre Java, Haziran ayına kadarki 12 aylık dönemde tek başına en yüksek hedef haline geldi. Bu nedenle bilgisayarlarda yer alan Java uygulamalarının güncel sürümlerinin kullanılması son derece

Satılık Domainler

satılık domainler

Son Haberler

Destek

Kimler Çevrimiçi

7881 misafir ve 0 üye çevrimiçi.

E-Posta Aboneliği

Yeni yazılar e-posta adresinize gelsin. E-posta adresinize gönderilen etkinleştirme bağlantısını tıklayıp abonelik işlemini tamamlamayı unutmayın!


Facebook Beğeni

Google Takvimi

En Çok Okunanlar

Arşivlenmiş İçerik