Sahte Güvenlik Yazılımlarına Dikkat!

Bilgisayar dünyasının kötü niyetlileri Microsoft Security Essentials programının sahtesini ürettiler.

F-Secure blogunda yer alan bir yazıya göre sahte yazılım, hotfix.exe veya mstsc.exe adında indirilebilir bir dosya olarak dağıtılıyor. Bu dosyaların adları bazı kullanıcılara zararsızmış gibi geliyor ve akıllarda soru işareti uyandırmıyor. Programda ekrana gelen "Uyarı" penceresinde bir tehdit bulunduğu belirtiliyor. Ekrana gelen bu pencerede Microsoft Security Essentials programının küçük mavi kale simgesi de kullanılıyor.

 

Ekrana çıkan uyarıdan sonra zararlı yazılımları engelemeye yönelik programların ayrıntılı bir listesi görüntüleniyor. Listede Trend Micro, McAfee, Panda ve Symantec gibi kullanıcılara tanıdık gelen programlar da bulunuyor. F-Secure blogunda yer alan bir yazıya göre, bu tehdidi temizleyecek programların sadece AntiSpySafeguard, Major Defense Kit, Peak Protection, Pest Detector ve Red Cross olduğu belirtiliyor. Böylece saldırganlar, özellikle tecrübesiz kullanıcıları kandırmaya ve bu temizleme araçlarını satın almaya ikna etmeye çalışıyor. Bu "kötücül yazılımları temizleyen" araçların tümü sahte olduğundan, kullanıldığında sisteme başka kötü niyetli yazılımlar yüklenmiş ve yeni güvenlik açıkları oluşmuş oluyor.

Bilindiği gibi Security Essentials programı, Microsoft'un kötücül yazılımlara karşı korunmada ve temizlemede oldukça başarılı olan ücretsiz bir programıdır. Bu tür tuzaklara düşmemenin en iyi yolu rastgele sitelerden program indirmemek, güvenli web sitelerini tercih etmektir. Güvenli program indirmek için www.durualan.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

comment

YORUM YAPIN

1000 karakter kaldı.