Mozilla Firefox Şifrelerini Yedeklemek

Mozilla Firefox tarayıcısı kullananlar açısından kayıtlı parolaları yedeklemek son derece önemlidir. Kullanıcılar ziyaret ettikleri web sayfalarına doğrudan girişi kolaylaştırmak amacıyla kullandıkları şifreleri kayıt ederler. Bu kayıtlı şifreleri herhangi bir eklenti kullanmadan güvenli bir biçimde yedeklemek mümkündür. Bunun için aşağıdaki adımları uygulamak gerekir.

 

1. Firefox “Yardım” menüsünü açın.

 

 

2. Yardım menüsünde yer alan “Sorun giderme bilgileri” başlığını tıklayın.

 

 

3. Açılan sayfada “Uygulama temelleri” başlığı altında yer alan kısımda “Klasörü göster” düğmesine tıklayın.

 

 

4. C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\h4hheoa8.default klasörü açılmış olacak.

5. Açılan klasördeki dosyalar arasında yer alan “key3” ve “signons.sqlite” dosyalarını daha sonra kullanmak üzere kopyalayın ve istediğiniz yere kaydedin. “signons.sqlite” dosyası sizin klasörde olmayabilir. Mozilla Firefox tarayıcısı ile birlikte kullandığınız eklentilere göre durum değişiklik gösterebilir.

 

6. Daha sonra bu iki dosyayı, Mozilla Firefox tarayıcısını yeniden kurduğunuzda ya da istediğiniz zamanda aynı klasöre kopyalayabilirsiniz. Bu durumda önceden kayıtlı olan tüm şifreleriniz kullanıma hazır olacaktır.

UYARI:

Yukarıda anlatılan yöntem Mozilla Firefox'un yeni sürümlerinde işe yaramamaktadır. Kullanıcıların buna dikkat etmesi gerekir. Firefox'un yeni sürümü kullanılıyorsa şifre yedekleme işlemi için şu işlemler yapılabilir:

1- Mozilla Firefox'u son sürüme güncelleyin.

2- C:\Users\kullanıcı adı\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox klasörünü kopyalayıp bir yere kaydedin.

3- İstiyorsanız Firefox'u, Windows'un Ekle/Kaldır menüsünden kaldırın.(Kaldırmadan önce kayıtlı web adreslerinin yedeğini "İçe Aktarma ve Yedekleme" menüsünden alabilirsiniz)

4- Firefox'un yeni sürümünü baştan kurun.

5- Yedeklediğiniz Firefox klasörünü C:\Users\kullanıcı adı\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox adresine kopyalayın.

6- Firefox'u yeniden başlattığınızda kayıtlı şifreler kullanımda olacaktır.

comment

YORUM YAPIN

1000 karakter kaldı.