Microsoft’tan Güncelleme İptali

Microsoft firması geçen hafta yayınladığı Windows güncellemelerinden birini, bazı bilgisayarlarda sorunlara yol açtığından geri çekti. Microsoft'un windows platformu için her Salı yayınladığı güvenlik ve iyileştirme güncellemeleri bazen çeşitli sorunlara neden olabiliyor. Geçen hafta yayınlanan güncelleme bu duruma bir örnek oluşturdu. Kullanıcılar tarafından gelen şikayetleri değerlendiren Microsoft firması, hataya neden olan güncellemeyi araştırılması için geri çekti.

İnternet Explorer için kritik bir güvenlik düzeltmesi içeren bu güncelleme (KB2839011), bazı Windows 7 tabanlı bilgisayarın ilk açılışında mavi ekran hatasına neden oluyor ve sistem başlatılamıyor. Bu sorunu yaşayan kullanıcılar, konuyla iligili olarak oluşturulan yardım sayfasındaki adımları uygulayrak güncellemeyi kaldırabiliriler. Microsoft  ayrıca, bir soruna neden olmuş olmasa da sisteminde KB2839011 güncellemesi yüklü olan kullanıcılara bu güncellemeyi kaldırmalarını öneriyor.

KASPERSK ANTİ VİRÜS SORUNU

Diğer bir sorun da, yine geçen Salı günü verilen 2823324 güncellemesinin Kaspersky antivirüs kurulu bilgisayarlarda soruna neden olması. Bu sorun, Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations ve Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers 6.0.4.1424 ve 6.0.4.1611 sürümlerinin geçersiz lisans uyarısı vererek çalışmayı durdurmasına neden olabiliyor.

comment

YORUM YAPIN

1000 karakter kaldı.