Web tasarımcılar tarafından tercih edilen FTP uygulaması olan Filezilla’nın kötü amaçlı bir kopyası internet dünyasında yayılıyor. Bilgisayar korsanları tarafından özgün uygulama taklit edilerek hazırlanan kopyası art niyetli amaçlar için kullanılıyor. Bu kötü amaçlı kopya, aynı normal uygulama gibi çalışıyor ancak bunun yanı sıra giriş bilgilerini hacker kontrollü bir kaynağa gönderiyor. Programın kötü amaçlı ikizi, asıl program ile aynı görüntüye sahip ve yaptığı kötülüklerin gizlenmesi amacı ile tasarlanmıştır.

Filezilla'nın trojan içeren sürümü, fazladan 2 adet kötü amaçlı DLL kütüphanesi içermesine rağmen orijinal sürümünden 6.8 MB daha küçük bir boyuta sahip. Ayrıca yapılan güncellemeler ile kötü amaçlı kodların fark edilmesi ve silinmesinin engellenmiş olduğu belirtiliyor.

Güvenlik firmaları, FileZilla FTP istemcisinin 3.7.3 ve 3.5.3 sürümlerine karşı dikkatli olunması konusunda kullanıcıları uyardı. Filezilla uygulamasını kullananların bu yazılımı güvenilir adreslerden indirmeye özen göstermeleri gerekmektedir.