Depremde Tam Koruma Sağlayan Yatak

Çinli 66 yaşındaki Vang Vınşi aındaki bir kişi depremde tam koruma sağlayan bir yatak icat etti. China Daily gazetesinde yer alan habere göre, Vang Vınşi'nin patentini aldığı yatağın dört bir yanının, içme suyu, konserve yiyecek, megafon ve çekiç konulabilen dolaplarla çevrili olduğu, yatağın depremden sonra göçük altında kalan kişinin günlerce dayanabilmesini sağlayabildiği belirtildi.

Gazetenin haberinde, sarsıntı sırasında sert bir tahtanın yatağın üzerini kaplayarak, molozun yataktaki kişinin üzerine düşmesini engellediği ifade edildi.

 

Yatağın özellikle az katlı, tuğla ya da beton evlerde kullanıma yönelik olduğunu ifade eden Vang, "Vınçüen ve Yuşu depremleri çok can aldı. Yapabileceğim en iyi şeyin ölümleri engelleyebilecek bir şey icat etmek olduğunu düşündüm" dedi.

Bilindiği gibi; 2008'de Çin'in güneydoğusundaki Sichuan eyaletinde meydana gelen, merkez üssü Vınçüen kenti olan depremde 87 binden fazla kişi, Nisanda Çinghai eyaletinin Yuşu kentinde meydana gelen depremde ise 2 bin 700'e yakın kişi yaşamını yitirmişti.

comment

YORUM YAPIN

1000 karakter kaldı.