SEO web siteleri açısından oldukça önemli bir kavramdır.  SEO, İngilizce dilinde açık biçim Search Engine Optimization olan sözcüklerin baş harflerinden oluşturulmuştur. Türkçe karşılığı Arama Motoru Optimizasyonu olarak kullanılmaktadır. SEO, web sitelerinin arama motoru sonuç sayfasında üst sıralarda yer alması açısından web tasarımcıları tarafından önemsenmektedir. SEO sayesinde web sitelerinin performansı artırılabiliyor, böylece daha fazla ziyaretçiye ulaşma olanağı elde edilebilmektedir.

Nic.tr kayıt kuruluşunda kayıtlı tr uzantılı bazı alan adlarının belirli bir süre içinde başka kayıt kuruluşlarına taşınması gerekmektedir.  Nic.tr’deki alan adlarının 23 Mart 2020 tarihine kadar başka kayıt kuruluşlarına aktarılması istenmektedir. Aktarma işi için ODTÜ Geliştirme Vakfı Bilgi Teknolojileri A.Ş  tarafından kurulan METUnic kayıt kuruluşu  (https://metunic.com.tr/) önerilmektedir.

Japon araştırmacılar, bir damla kandan 13 farklı kanser türünü tespit edebilecek bir test geliştirdiler. Science dergisinde yer alan habere göre, akciğer, meme ve prostat gibi 13 farklı kanser türünü tespit edebilen test, yüzde 99 oranında doğru sonuçlar sunuyor.